Αυτή η σελίδα είναι αφιερωμένη σε όλους όσους διέθεσαν τον χρόνο και τις υπηρεσίες τους για να βοηθήσουν να παρηγορήσουν και να ανακουφίσουν τις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Είναι βασικά αφιερωμένη στην ομάδα των ψυχολόγων των καθηγητών αλλά και στον κάθε ένα που πρόστρεξε σε βοήθεια από την πρώτη στιγμή και βοήθησε να γίνει ο πόνος λιγότερο επώδυνος.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που με ανθρωπιά και ενδιαφέρον συμπαρίστανται στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και στα υπόλοιπα παιδιά.

Σε αυτή την σελίδα θα παρουσιάζεται κάθε καλή προσπάθεια η λόγος σχετικά με την ανθρώπινη προσέγγιση του θέματος και την πρωτοβουλία εθελοντικής βοήθειας.

Γιατί τα παιδιά θα ήθελαν να είμαστε κοντά σε αυτούς που αγαπούν και να τους βοηθήσουμε να ξεπεράσουν τον πόνο και την οδύνη.

 

 

Κινητοποίηση δυνάμεων πυροσβεστικής και ΕΜΑΚ

Αμέσως μετά το δυστύχημα κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας για τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά τραυματιών, με τη μετάβαση επί τόπου μεγάλων δυνάμεων της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ και πολλών ασθενοφόρων.

Ert.gr
14/4/2003

 

 

Επιφυλακή νοσοκομείων

Σε επιφυλακή τέθηκαν επίσης όλες οι υγειονομικές μονάδες της περιοχής, καθώς επίσης και τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (ΑΧΕΠΑ, Κεντρικό και Παπαγεωργίου) που εφημερεύουν καθώς και η παιδοχειρουργική του ''Ιπποκράτειου''.

Ert.gr
14/4/2003


Εθελοντική αιμοδοσία

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην έκκληση που απηύθυνε το νοσοκομείο για συγκέντρωση αίματος σε βαθμό που το Τμήμα Αιμοδοσίας να μην μπορεί να ανταποκριθεί στην προσφορά.

Ert.gr
14/4/2003

 

 

Ψυχολογική υποστήριξη σε οικογένειες και μαθητές

Ομάδα από ψυχολόγους, ψυχιάτρους και κοινωνικούς λειτουργούς έχει εγκατασταθεί στο δημαρχείο του δήμου Αποστόλου Παύλου και παρέχει υποστήριξη στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος. Ταυτόχρονα ο δήμος έχει συστήσει ειδική ομάδα από ψυχολόγους της περιοχής οι οποίοι θα βρίσκεται στο πλευρό των συγγενών, των καθηγητών αλλά και των μαθητών του σχολείου καθ΄ όλο το 24ωρο για τις επόμενες ημέρες.

Οι ψυχολόγοι που έχουν έρθει από τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, την Κοζάνη και την Αθήνα έχουν κάνει συναντήσεις με όλες τις οικογένειες των θυμάτων, και ήδη έχουν αρχίσει να βλέπουν και τα πρώτα παιδιά που επέστρεψαν στα σπίτια τους ελαφρά τραυματισμένα κατά το τραγικό δυστύχημα.

Στο μεταξύ, τα σπίτια των οικογενειών των θυμάτων επισκέφθηκε ο νομάρχης Ημαθίας Γιάννης Σπάρτσης συνοδευόμενος από τους δημάρχους Αποστόλου Παύλου, Λευτέρη Βαλαβάνη και Αντιγονιδών Γρηγόρη Στεργιόπουλο.

Flash.gr
14/4/2003

 

Κεντρική ΣελίδαΜήνυμα ΔημάρχωνΜήνυμα Νομάρχη
Δημοσιεύσεις Η πολιτεία Ποιήματα - Επιστολές
Οι καθηγητές Οι συμμαθητέςΟι τραυματίες
Για τους γονείς ΕθελοντέςΑνάψτε ένα κερί
Δείτε τις ευχές Μία προσευχήΕκδηλώσεις
Επικοινωνία

Στείλτε ένα email σε φίλο σας για αυτήν την σελίδα


  News in English


Σχεδιασμός και Ανάπτυξη: Σάκης Πολύζος
Καλλιτεχνική επιμέλεια, κείμενα: Ιφιγένεια Καλφοπούλου